Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Eρώτηση προς τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΕΝ.Α.Π.)
Αθήνα, 18/02/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ο ελληνικός λαός καλείται σε θυσίες που είναι και πέρα από τις δυνατότητές του αλλά και εντελώς άδικες. Καλείται να θυσιάσει μέρος των πενιχρών συντάξεών του, μέρος των γλίσχρων αποδοχών του, να φορολογηθεί άγρια και άδικα για πολλοστή φορά με στόχο να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας που μοιάζουν και είναι στην περίπτωση του ελληνικού λαού σαρκοβόρα.
Ακόμα δεν έχει κοπάσει η οργή, η αγανάκτηση, η αηδία που αισθάνεται ο λαός μας από την εμφάνιση των εκπροσώπων της «Τρόικας». Αν και απλοί υπάλληλοι, όπως τους αποκάλεσαν και επίσημα και δημόσια υπουργοί σας (Άννα Διαμαντοπούλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου) δεν δίστασαν να καλέσουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου και εκεί να κουνούν τα δάχτυλα απειλητικά, παραδίδοντας μαθήματα χρηστής διοίκησης και συμπεριφοράς και στους απλούς πολίτες, αν και είναι παγκοίνως παραδεκτό ότι οι πολίτες ούτε μαζί με Υπουργούς τα έφαγαν ή τα τρώνε, ούτε μετέχουν στην οικονομική διαχείριση και διακυβέρνηση.
Μάλιστα είναι γεγονός ότι εδώ και χρόνια οι Βρυξέλλες, υπάλληλοι των οποίων είναι και οι τρεις, παρακολουθούν στενά ή οφείλουν, όπως διαβεβαιώνουν, να παρακολουθούν στενά την οικονομική πορεία των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως μέρος της ευθύνης αναλογεί και στην κεντρική οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί και από δημόσιες παραδοχές αρμοδίων Γερμανών, Γάλλων και άλλης εθνικότητας αξιωματούχων στις περιπτώσεις των swap κλπ.
Πλέον τούτων είναι επίσης γεγονός ότι η μικρή χώρα μας είναι «τεράστια» στην αγορά οπλικών συστημάτων και προνομιακός πελάτης της Siemens εδώ και δεκαετίες.
Κύριοι προμηθευτές οπλικών συστημάτων είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία. Οι ΗΠΑ πρωταγωνιστούν στον δανειστικό στραγγαλισμό μας μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια της τρόικας και είναι κοινό μυστικό ότι Ευρωπαϊκή Ένωση ίσον Γερμανία και Γαλλία. Άλλωστε για χρόνια υπερηφανεύονταν οι ελληνικές κυβερνήσεις ότι είχαν προσδέσει τη χώρα μας στο γαλλογερμανικό άξονα που είναι «ατμομηχανή της Ευρώπης» για να μπορεί να λύνει τα οικονομικά και άλλα προβλήματά της και στα πλαίσια στρατηγικών επιλογών του άξονα αυτού για σύνορα μέχρι και την Κύπρο.
Άξιο απορίας είναι τι προκάλεσε την τόσο μεγάλη και άγρια πολεμική εναντίον της χώρας μας τα τελευταία χρόνια και αυτή η πολεμική επιβεβαιώνεται με τον πόλεμο που υφίσταται εδώ και λίγο καιρό από συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα τα οποία ποικιλότροπα σχετίζονται με τα κατεστημένα των τριών αυτών μεγάλων χωρών, οι οποίες αυτοσυστήνονται ως μεγάλοι φίλοι και σύμμαχοι του ελληνικού λαού.
Είναι γνωστό Κύριε Πρωθυπουργέ ότι ο κύριος όγκος διαφθοράς στη χώρα μας προωθείται μέσω των οπλικών συστημάτων και των προμηθειών στον τομέα της Υγείας.
Και η διαφθορά εκτός των δωροληπτών έχει και τους δωροδοκούντες. Και αυτοί κατά κύριοι λόγο είναι παράγοντες θεσμικοί μάλιστα των τριών προαναφερομένων χωρών, οι οποίες εμφανίζονται και ως πιεστικοί δανειστές μας.
Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας είχατε την ευχέρεια και γιατί όχι και την τόλμη να είστε ο μόνος πρωθυπουργός που έθεσε στην Ελβετική Κυβέρνηση το ζήτημα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, μέγα μέρος των οποίων είναι προϊόν ακριβώς αυτών των άνομων συναλλαγών στις οποίες πρωταγωνιστούν και «ημέτεροι» αλλά και στελέχη των κατά τα άλλα «καθαρών» οικονομικών δασκάλων μας.
Το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτές οι καταθέσεις Ελλήνων φτάνουν τα 600 δις ευρώ και είναι γνωστό ότι το περιοδικό αυτό είναι συνήθως άριστα πληροφορημένο.
Αυτονόητο είναι ότι αν οι καταθέσεις προσεγγίζουν αυτό το ύψος στο μέγα μέρος τους, δηλαδή σε ποσοστό άνω του 80% δεν μπορεί παρά να είναι προϊόντα άνομων συναλλαγών μεταξύ Ελλήνων και ελληνικών ταμείων στα οποία όμως παρεμβαίνουν με τον προαναφερθέντα τρόπο των προμηθειών και οι προαναφερόμενες χώρες.
Απορίας άξιο λοιπόν είναι γιατί οι υπάλληλοι των χωρών αυτών θέτουν ακόμα και ζητήματα καθημερινής συμπεριφοράς Ελλήνων συνδικαλιστών και δεν έθεσαν το ζήτημα των καταθέσεων αυτών, η νομιμοποίηση των οποίων θα απέδιδε ποσά ικανά να διαγράψουν παντελώς τα ελληνικά χρέη.
Πλέον τούτων μόλις πρόσφατα εσείς και ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών επίσημα βεβαιώσατε ότι παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των διεκδικήσεων της χώρας μας από τη Γερμανία στα πλαίσια των Γερμανικών επανορθώσεων από τις οποίες η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που εξαιρέθηκε με ευθύνη βέβαια και των πολιτικών της ηγεσιών διαχρονικά.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
1.Εάν πράγματι θέσατε ζήτημα ελληνικών καταθέσεων και αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ήδη έχουν φτάσει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης συγκεκριμένα στοιχεία για το σύνολο ή μέρος των ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό.
2.Εάν είναι στις προθέσεις σας να θέσετε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων αρμοδίως και πότε.
3.Εάν πράγματι το ύψος των επανορθώσεων αυτό συνολικά υπερβαίνει τα 162 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που πρόσφατα αποδέχθηκε, ως υφιστάμενο, ο Υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
4.Εαν προτίθεστε να κάνετε κάτι πραγματικά ή απλώς προσπαθείτε με άσφαιρα πυρά να μετριάσετε την οργή και την αγανάκτηση του ελληνικού λαού, ο οποίος βλέπει ότι εκεί που του χρωστούσαν το βόδι του παίρνουν και την ουρά.

                                                           
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου